top of page
DEZVOLTĂ-ȚI CREATIVITATEA

Un caiet de lucru, în limba română, cu 70 de seturi de activități menite să dezvolte creativitatea, potrivit oricărei vârste.

Nota autoarei:

Creativitatea este considerată o abilitate esențială în secolul XXI pentru că ne diferențiază de inteligența artificială și de roboții care preiau din ce în ce mai multe activități umane. Ea stă la baza majorității inovațiilor din tehnologie, știință și arte, dar e importantă și, mai ales, utilă și în viața de zi cu zi, ajuntându-ne să găsim soluții problemelor cu care ne confruntăm.

Am folosit exercițiile din acest caiet în ultimii cinsprezece ani ai carierei mele în management, în companii multinaționale de tehnologie. Ne-au ajutat, pe mine și pe colegii mei, să rezolvăm probleme dificile mai degrabă zâmbind în loc să fim încrâncenați, să devenim mai adaptabili și mai curioși.

Completând aceste activități care aduc zâmbetul pe buze îți vei oferi nu doar 10-15 minute plăcute pe zi, ci și darul de a deveni mai relevant.

Deși amuzante, toate activitățile din acest caiet au la bază cercetări științifice ce le-au dovedit contribuția la dezvoltarea creativității:

 - Activitățile creative zilnice au un efect benefic, creând o stare pozitivă.

 - Nivelul creativității crește atunci când sunt practicate artele vizuale

 - Gândirea divergentă este un indicator al creativității.

- Nostalgia copilăriei crește nivelul de creativitate

- Sunt necesare circa 66 de zile consecutive pentru a crea un nou obicei

- Scrisul de mână este cel mai eficient ajutor pentru adulți, în procesul de învățare

bottom of page