top of page
CUM AM AJUNS SĂ SCRIU

Am început să scriu proză scurtă în gimnaziu, iar în liceu am testat jurnalismul și munca de editare, la ziarul, respectiv revista Colegiului Național Unirea din Focșani. Însă, pentru că științele exacte erau la fel de importante pentru mine, au urmat o universitate tehnică și o carieră de aproape douăzeci de ani în industrie. Deși în toată această perioadă am scris preponderent email-uri, whitepapers și speech-uri, am știut mereu că, la un punct, voi petrece mai mult timp scriind decât făcând orice altceva.

Nu găsesc nimic mai terapeutic ca o ficțiune cu care rezonez, care mă transpune într-o altă lume, dând cu totul alte conoții spațiului și timpului. Acesta este motivul pentru care găsiți pe acest site o secțiune dedicată ficțiunii ce conține parte din scrierile mele scurte.

Dar majoritatea muncii mele e în zona de non-ficțiune.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Twitter
  • TikTok

DESPRE CE SCRIU

Din august 2022 sunt într-o pauză de carieră în care scriu despre ceea ce am învățat și practicat în ultimele două decenii: leadership, învățare continuă. rezistență mentală și emoțională, autenticitate, creativitate, curiozitate, disonanțe cognitive, storytelling și public speaking.

Cred că majoritatea acestor subiecte sunt de actualitate în orice domeniu și că pot fi de folos oricui e pregătit să se cunoască mai bine și își dorește să se mențină relevant.

Pentru că pun preț pe știință, fac destul de multă cercetare și, când găsesc ceva interesant, am tendința de a scrie un articol (în secțiunea Blog de aici sau pe medium). Tot sub formă de postări pe blog pun și gânduri și întâmplări din viața de zi cu zi. 

În încercarea de a face cât mai accesibile concepte uneori complexe sau prea abstracte, am ajuns la formatul caietului de lucru, care conține foarte puțină teorie și foarte multe activități practice. Întrebările de ghidaj sunt, de cele mai multe ori, inspirate din tehnici de coaching și unelte de management (obiective, rezultate, luarea deciziilor, planificare, analiză competitivă și poziționare în context). Găsiți în secțiunea Raftul cu cărți toate caietele publicate  și linkuri către magazinele online care le comercializează și în secțiunea Resurse gratuite activități care nu au încăput în caiete, diverse șabloane și prezentări video pentru alte concepte.

Uneori, un subiect e mult prea vast și se transformă într-o carte. Dacă a fost deja publicată, aflați mai multe despre ea în Raftul cu cărți, dacă nu, atunci în secțiunea În pregătire.

OPORTUNITĂȚI DE COLABORARE
bottom of page