top of page
CREȘTE-ȚI REZISTENȚA MENTALĂ

Un caiet de lucru cu 21 de seturi de activități menite să crească nivelul rezistenței emoționale și mentale.

Nota autoarei:

”Am folosit exercițiile din acest caiet în ultimii cinsprezece ani ai carierei mele în management, în companii multinaționale de tehnologie. Ne-au ajutat, pe mine și pe colegii mei, să ne cunoaștem mai bine, să ne îngrijorăm mai puțin, să atingem un echilibru mental satisfăcător chiar și atunci când nivelul de stres era la cote înalte și să fim mai pregătiți și adaptabili în fața schimbărilor neplanificate (în domeniul tehnic, cam tot timpul). Am devenit mai grijulii, mai recunoscători și mai calmi. Toate rezultatele acestea sunt în sfera umană, deci valabile pentru oricine și în orice context. Drept urmare, mi-am dorit să le fac cunoscute și accesibile tuturor. Parcurgând activitățile din acest caiet vei afla care sunt punctele tale forte și cum le poți folosi ca să profiți de oportunități nou identificate, care sunt îngrijorările tale legate de viitor și cum să le rezolvi. Vei practica empatia, recunoștința, compasiunea și vei (re)găsi umorul. Vei adopta perspective noi și vei face alegeri. Vei fi mai pregătit(ă) într-o lume volatilă, incertă, ambiguă și în continuă schimbare. ”

Un set de patru activități e disponibil pentru fiecare zi. Trei sunt mereu aceleași iar al patrulea e specific fiecărei zile în parte. Toate au fost alese, create sau adaptate luând în calcul beneficiile pe care le-au demonstrat știițific.

La finalul celor 21 de zile, vei avea o listă lungă de lucruri bune care ți se întâmplă, o înțelegere detaliată a punctelor tare forte și slabe împreună cu un plan pentru a le pune în slujba oportunităților pe care le-ai identificat și o imagine completă a resurselor de toate tipurile pe care te poți baza în situații de criză.

bottom of page